NÁVOD NA TĚLO u moře v Řecku 2026 - DOVOLENÁ PRO DUŠI A TĚLO
DOVOLENÁ PRO DUŠI A TĚLO
Ryze praktický a zážitkový pobyt skládající se ze dvou bloků
pod vedením Zdenky a Zdeňky
I. NNT - Jak účinně VZkřísit tělo
II. NLP - Jak zvládnout emoce a VZkřísit duši pomoci NLP
Týden u moře, během kterého proměníte své držení těla, své emoční reakce i způsob, jakým prožíváte každodenní situace.

I. BLOK Rolfcvičení (Rolfjóga&Rolfpilates) a Návod na tělo
Vede: Zdenka Šímová

Během více než 12 hodin Rolfcvičení zažijete:
- úlevu od bolestí zad a kloubů
- aktivaci pánevního dna
- redukci „hrbu“ za krkem
- zúžení pasu a plošší břicho
- vyhlazení krku, dekoltu a kontur obličeje
- obnovení tělesné rovnováhy
Rolfcvičení
Rolfcvičení pracuje s pomalými, bezúsilnými mikropohyby, které ovlivňují nejhlubší vrstvy těla.
Jako jediné systematicky zohledňuje vliv gravitace a její nepřetržité působení na lidské tělo. Nepracuje jen se svaly, ale s organizací těla v prostoru.
Právě proto působí rychle a hluboko – bez přetěžování. Změny jsou patrné už během první hodiny. Ne jako marketingový slib, ale jako opakovaně potvrzená zkušenost nás, našich instruktorek i klientů.
Pokud vás zajímá, proč je tato metoda skutečně odlišná od běžných pohybových systémů a proč dokáže tělo měnit tak rychle a viditelně, podrobnější vysvětlení najdete zde. (odklik na záložku Návod Na tělo/Rolfpilates and Rolfjóga (což prosím rovnou přejmenovat na Rolfcvičení)
Součástí pobytu je i metodika Návod na tělo (Rolfmanual) – jak používat lidské tělo tak, aby bylo zdravé, štíhlé a nebolelo, a to při chůzi, stání, sezení i sportu.
Zdenka Šímová
Autorka Rolfcvičení, Návodu na tělo a spoluzakladatelka metodiky Rolfmanual, lektorka pohybu a mentorka transformačních pobytů.
„Vím, jaké to je mít tělo, které se vám nelíbí. Vím také, jaké to je, když tělo bolí a vy cítíte beznaděj, když pro vás moderní medicína nemá řešení.
Bývala jsem holka ‚krev a mlíko‘ a chtěla jsem být štíhlá, zdravě štíhlá. Když se mi to povedlo, přišel vážný úraz páteře. K mé touze po krásném těle se přidala intenzivní touha být bez bolesti a moci se aktivně hýbat.
Dlouho jsem šla cestou velkého úsilí, protože jsem stejně jako mnoho lidí věřila, že výsledky přicházejí jen skrze dřinu. Postupně jsem však zjistila, že opak je pravdou: jemné a inteligentní přístupy vedou k rychlejším a větším pozitivním změnám.
Zjistila jsem, že lze mít oboje – tělo, které se vám líbí, a zároveň se v něm cítit krásně a pohodově. Nebolí.Tak vznikla metoda Návod na tělo a Rolfcvičení. Tento pobyt vám dává prostor si vše skutečně zažít.“
Více o mně (jak jsem vypadala apod.) naleznete zde (odklik na záložku O mně)
II. BLOK NLP – Neuro-Lingvistické programování
Vede: Zdeňka Žádníková Volencová
Možná znáte situace, kdy vás někdo během pár sekund vyvede z míry. Emoce převezmou kontrolu, vůle nefunguje a logika je offline. Nemůžete si pomoci a vaše chování vám neprospívá.
Dobrá zpráva: lze si to změnit.
Během více než 12 hodin vám NLP přinese:
- jak pracovat se svými emocemi
- jak zůstat v klidu při konfliktu
- jak se bránit manipulaci a slovním útokům
- jak odstranit či zmírnit opakující se zátěžové vzpomínky
- jak efektivně komunikovat s náročným protějškem
Zdeňka Žádníková Volencová
profesí jsem vystudovaná herečka, dlouhodobě působím v pražském Dejvickém divadle. V současnosti mne můžete vidět v inscenacích Elegance molekuly, Každý má svou pravdu a Vražda krále Gonzaga.
Od roku 2017 působím zároveň jako lektorka prezentačních dovedností a rétoriky a ve všech kurzech začleňuji metody z NLP : Neuro- lingvistik Planning. Metoda, kterou jsem původně studovala kvůli klientům, kteří trpěli smrtelnou trémou a na kterou nestačily dechové techniky. Nakonec mi učarovala šíří a jednoduchou aplikovatelností do všech oblastí lidského života.
„Nemám ráda zbytečné vystupování z komfortní zóny. Učení má být hra a zážitek.“
CO si na Vás chystám: základní metody NLP – Neuro- Lingvististické Programování.
Přeloženo do jazyka lidského: naučíte se sám sobě měnit své emoční vzorce a chování. Ze sluhy se stanete pánem svých emocí.
Co tím chce básník a herečka říci?
„Zase mne vytočil/ a!!, „Já už z toho bince snad zešílím!“, „Ještě slovo a exploduju“.“ Bojím se, že to nedám.““ Von/vona mne prostě paralyzuje, jen co vstoupí do místnosti!“ „Nemám odvahu, vůli to změnit!““ Jsem prostě líná, nedokopu se…“ a tak podobně..
V konkrétní situaci reagujete pokaždé stejně. Např. Vaše dítko/partner/šéf/snacha/tchyně/či jiná osoba- dosaďte si sami - Vás dokáže vytočit doběla nebo vyvést z míry v řádu sekund. Emoce Vás přemůžou, vůle nefunguje, logika a racio jsou offline. Nemůžete si pomoci a Vaše chování Vám prokazatelně neprospívá. Dobrá zpráva - lze si to změnit.
Semináře NLP lákají zpravidla větou: „Změníme vám život.“
Já bych trošku ubrala nohu z marketingového plynu. Co Vám garantuji, že po našem řeckém týdnu zůstanete v hlubokém klidu. Naučíte se efektivně bránit manipulaci a slovním útokům, aniž by se Vám zvýšila tepovka.
NLP by se mělo učit povinně na školách. Je určitě fajn vědět, kdy byla bitva na Bílé hoře, věnovat se láčkovcům a Přemyslovcům , ale ještě o něco důležitější je umět si poradit a naučit se SÁM SOBĚ. Manuál na sebe. Jak zvládat svoje emoce, strachy, zátěž, stres. Jak komunikovat během konfliktů. Ano, i na to jsou metody a vzorečky a systémy.
A ty osvědčené shrnuje zhruba 12 modelů NLP. My se spolu za zvuků cikád naučíme TOP 5 z nich ?. A věřte, že se u toho i hodně nasmějeme.
CO SE NAUČÍTE:
- JAK na svoje emoce. Protože vůle může být trochu náladová slečinka. Jak chtít : nekřičet, nerozčilovat se, běhat, cvičit, jíst syrovou brokolici s chutí?, s tím, že to poslední negarantuju.
- Sami si odstraníte či zmírníte opakující se traumatizující vzpomínku/ zkušenost.
- Objevíte funkční „metamodely“. Budete vědět, jak účinně komunikovat s negativním, ustrašeným, náladovým, problematickým, pasivním nebo agresivním protějškem. Znalost NLP je svatý grál pro bussiness a úspěšnou komunikaci obecně.
Reference - výběr:
Česká Národní banka, Diplomatická Akademie MZV, FIM-Univerzita Hradec Králové, Asociace jazykových škol, ČEZ-ICT, ČEZ - Jaderná energetika, ČSOB – pojišťovna, Raiffeisen Bank, TOP VISION, , LVAcademy, Knihovna Ústí nad Labem, UNIPETROL, a.s., UNILEVER, a.s.
Ubytování
Palmariva Beach Hotel ****
Webové stránky: https://www.hotelbrain.com/hotels-in-euboea/palmariva-beach-hotel
Čtyřhvězdičkový resort s panoramatickým výhledem na Eubojský záliv v Eretrii na ostrově Evia.
Hotel nabízí:
- soukromou písečnou pláž
- venkovní bazén
- pečlivě upravené zahrady
- tenisové a basketbalové kurty
- plážový volejbal
- posilovnu se saunou
- minigolf
- dětská hřiště a klub
Klimatizované pokoje a bungalovy mají vlastní zařízený balkon s výhledem na moře nebo do zahrady. Vybavení zahrnuje TV, mini lednici, trezor a koupelnu s toaletními potřebami.
Hotel funguje na bázi All Inclusive s hlavní restaurací, centrálním barem, plážovým barem a barem u bazénu.
Cena pobytu
Plná cena: 45 490 Kč
Early Bird cena: 39 990 Kč (platí při přihlášení do 30. 4. 2026)
Cena pro absolventy seminářů Návod na tělo: 39 990 Kč
Cena zahrnuje odborný program Blok I+ Blok II, leteckou dopravu, transfery a ubytování v režimu All Inclusive.
Pobyt probíhá v komorním počtu účastníků s důrazem na individuální přístup a kvalitu práce.
Podrobnosti k události
| Datum konání | 05. 9. 2026 |
| Konec | 12. 9. 2026 |
| Cena pro jednotlivce | Plná cena: 45 490 Kč, Early Bird cena: 39 990 Kč (platí při přihlášení do 30. 4. 2026). Cena pro absolventy seminářů Návod na tělo: 39 990 Kč. |
| Místo konání | Řecko - Palmariva Beach Hotel **** |